torstai 1. heinäkuuta 2010

Koskikaran kierros ja Kuhasenmäen maisematorni

Lupasivat taas tälle päivälle sadetta, mutta onneksi me löydettiin aurinkoinen väli Leivonmäeltä. Aloitimme tänään Leivonmäen kansallispuiston koluamisen. Ensimmäisenä oli vuorossa Koskikaran kierros.

Esittelyn mukaan: "Noin 5 kilometrin pituinen polku seuraa veden kuohuvaa matkaa koskissa ja suvannoissa kohti Päijännettä".




Jo ensimmäinen koski oli niin mahtavan näköinen, että karvaisista piti saada heti kuva. Valotus ei ehkä anna oikeuksia sille, miten upeasti koski laskee tuolta ylhäältä. Vimma tosin nautti noista joenuomista lähinnä uimalla niissä ja palasi kotiin vähemmän valkoisena...




Upeita maisemia:










Koskikaran kierroksen jälkeen suuntasimme Kuhasenmäen maisematornille. Esittelyssä kerrottiin, että torni kohoaa 196 m merenpinnan yläpuolelle. 15 m korkeasta tornista avautuu lavea ja kaunis maisema niin Rutajärvelle ja Leivonmäen kansallispuistoon kuin Keski-Suomen
eteläosaankin.







Koskikaran kierros oli näköjään vain alkua tämän kansallispuiston valloitukselle. Leivonmäestä löytyy muutama muukin lenkkipolku, jotka aiotaan vielä tämän kesän aikana talsia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä Vimmalle tai perheenjäsenille!